Сливенското село Гавраилово отбелязва своя празник на 8 ноември –

...
 Сливенското село Гавраилово отбелязва своя празник на 8 ноември –
Коментари Харесай

Гавраилово отбелязва днес двоен празник – на селото и на църквата „Свети Архангел Михаил“

 Сливенското село Гавраилово отбелязва своя празник на 8 ноември – Архангеловден. На този ден е и храмовият празник на църквата „ Св. Архангел Михаил “.

Днес бяха поднесени цветя пред паметника на починалите във войните поданици на селото. От името на кмета Стефан Радев цветя сервира заместник-кметът Пепа Чиликова, която прочете приветствен адрес от сливенския градоначалник.

 „ В Деня на Гавраилово и празник на църквата „ Св. Архангел Михаил “, приемете пожеланията ми за здраве, плодородна година, шанс и благодат! Бъдете все по този начин задружни и обединени от общата идея, отдадена на разцвета и развиването на селото. Нека то се трансформира във все по-модерно, атрактивно и подредено място, както за жителите, по този начин и за посетителите, които идват при вас. Уважаеми господин Андреев, бъдете все по този начин деен и предан на своята работа, отдадена на добруването на цялата ви локална общественост. Продължавайте да влагате ангажираност в самодейностите и реализирането на планове, доказвайки, че духът на българското село е жив! “, написа в приветствения адрес от кмета Стефан Радев.

 В църквата на селото беше отслужен водосвет за здраве.  По мотив двойния празник в Гавраилово се организираха редица прояви – празничен концерт с присъединяване на самодейни сформира от читалище „ Слънце-1928 “, шампионат по футбол, годишни награди на кметството и открит урок по родолюбие. В програмата бяха включени театрална режисура на Държавен куклен театър-Сливен, състезателен празник в учебното заведение, а в локалната библиотека – презентация на тематика: „ Роден край – при теб ще се завърна “. Във фоайето на читалището е подредена галерия за рисунки на тематика: „ Есен в Гавраилово “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР